Öppna Trädgårdar 2023

 

Återigen har vänliga medlemmar lovat att släppa in oss i sina trädgårdar. Det är alltid en av årets höjdpunkter. Passa på och njut och bli inspirerad! En trädgård är alltid i ständig förändring och värd ett återbesök. I år har vi färre öppna trädgårdar så ett besök hos handelsträdgårdar kan vara en rolig kombination på en resa. I några av trädgårdarna kan man också boka besök. Vår förening behöver nya medlemmar - ta med en kompis på hemlig resa till en av våra öppna trädgårdar.

 

Söndag 28 maj, kl 11-16

Margareta Breitholtz-Nash

Barrskogsgatan 1, Kvarnsveden, Borlänge, tfn 073-986 65 05

För pionälskaren. Villaträdgård med perenner, träd och buskar, med betoning på pioner. Plantförsäljning av pioner och perenner samt en del buskpioner (trädpioner).

Ta gärna kontakt om ni vill komma en annan dag än datumet för öppen trädgård. Välkomna!

Vägbeskrivning

 

TIPS! Åt det här hållet ligger också Bäsna Handelsträdgård.

 

Ulla och Curt-Åke Eriksson

Gråkärrsvägen 22, Söderbärke tfn 076-031 31 51

Rhododendron och Magnolior har utökat trädgården i omfång och gräsmattan minskar. Sedan många år växer en mängd olika träd, buskar och perenner i denna stora trädgård och efter rundtur hoppas vi att kaffe och kaka ska smaka gott. Vi har även öppen trädgård 16 juli. Välkomna!
www.erikssonstradgard.se

Vägbeskrivning

 

Boka besök hela juni

Hannelotte Kindlund

Övertänger 332, Enviken tfn 070-556 09 96

Trädgården blommar rikligast i juni då både alpiner och sippor blommar som bäst, men ni är välkomna även senare. En samlarträdgård med växter från hela världen med betoning på vildväxter från Ostasien och Sibirien. Odling i sand, våtbäddar, stenpartier och lund. Växtförsäljning. Välkomna!

www.abc.se/~m8449/svindex.html
"Min trädgård i Övertänger - Stenpartiet" (pdf)

Vägbeskrivning

 

Söndag 4 juni, kl 10-15

Peter Janises (f.d. Tallbo)

Mårtenvägen 1, Mora. Tfn 070-999 88 24

Trädgård under uppbyggnad. Äldsta delen i ett skuggparti är 10 år, ett woodland finns under uppbyggnad. Resten är nybyggt av stensättningar och grusbäddar samt en odlingsyta med sand där jag har mina frösådder och plantor. Plantor finns till salu av ovanligare slag, mest stenpartiplantor, saxifraga hybrider, marktäckare och en del woodlandplantor. På Facebook.com/peppestradgard kan man se vad som sker i min trädgård.

Vägbeskrivning

 

I tidningen Trädgårdsamatören 2021 nr 2 finns en beskrivning av Peters trädgård.

 

TIPS! På väg till Mora finns utanför Rättvik, Levins Handelsträdgård. Liten gammal handelsträdgård i bymiljö. Peter tipsar om Stackmora trädgård i Orsa.

 

Tisdag 6 juni, kl 11-16

Anna Wiklund

Gamla Grycksbovägen 31 (Stennäset), Falun tfn 070-272 47 33 (fel adress i det tryckta programmet)

Kuperad trädgård med buskar, perenner och skuggparti.
Säljer plantor. Välkommen!

Vägbeskrivning

 

Söndag 18 juni, kl 10-15

Anette Persson

Solbergaleden 7, Torsåker tfn 076-795 77 80

Trädgården har byggts upp med hänsyn till sekelskifteshuset. Träd och buskar skapar många trädgårdsrum till en romantisk trädgård med över 50 olika rosor, många clematis och perenner. Bilder finns på instagram@anette.solbacken Välkommen!

Vägbeskrivning

 

TIPS! I Torsåker finns även ”Pelargonmuseum och trädgård”,1 km från Anette. En ovanlig handelsträdgård man kan passa på att besöka när man nu är åt rätt håll.

 

Boka besök från midsommar och under hela juli

Lena Hagberg och Bernt Boström

Kurgatu 16, Solvarbo/Gustavs 070-811 66 25

En rosenträdgård. Från åker till trädgård anlagd 2014, i sandjord och soligt läge. Nu ett 40-tal uppvuxna träd och buskar samt ca 80 rosenbuskar med betoning på gammeldags i samplantering med olika prydnadsgräs och perenner. Det finns sittplatser i trädgården. Ni får gärna ta med eget fika. Växthus med olika sorters pelargoner. Välkommen att boka besök!

Vägbeskrivning

 

Söndag 16 juli, kl 11-16 (ändrat datum)

Vappu och Per Grönvold

Larslars väg 8, Hagge, Ludvika tfn 076-81 28 466

Villaträdgård i vackra Hagge. En trädgård med lite av allt. Perenner, buskar, träd och en köksdel med bärbuskar och fruktträd. Det finns även 2 växthus, en damm och vinterträdgård. Liten växtförsäljning. Välkomna!

Vägbeskrivning

 

TIPS! När ni nu åker åt Ludvika-hållet så vill jag ge ett tips från Maj Axelsson på en trevlig plantskola utanför Ludvika. Den heter Lilla Wextverket och är väl värt ett besök.

 

Söndag 16 juli, kl 11-16

Ulla och Curt-Åke Eriksson

Gråkärrsvägen 22, Söderbärke tfn 076-031 31 51

Stor trädgård med höga vackra träd och buskar omgivna av perenner av alla de slag. Gräsmattan är snart ett minne blott. Här tillkommer det nya rabatter varje år. Vi odlar enligt devisen ”odla utan spade”. Nu i högsommar har dahliorna tagit kommandot i trädgården. Kaffe med dopp finns också. Välkommen tillbaka!

www.erikssonstradgard.se
Vägbeskrivning

 

 

OBS! Inställt! Söndag 13 augusti, kl 11-15 OBS! Inställt!

Anki Westman

Kyrkbyvägen 43, Grycksbo tfn 070-22 93 429

Stor trädgård under uppbyggnad. Tycker om öppna ytor med rosor och pioner. Har stort växthus och orangeri, dammar och stort grönsaksland. Dahliorna borde ha sin bästa tid nu. Välkomna!

Vägbeskrivning