Öppna Trädgårdar 2024

 

Återigen har vänliga medlemmar lovat att släppa in oss i sina trädgårdar. Det är alltid en av årets höjdpunkter. Passa på och njut och bli inspirerad! En trädgård är alltid i ständig förändring och värd ett återbesök. I några av trädgårdarna kan man också boka besök. Vår förening behöver nya medlemmar - ta med en kompis på hemlig resa till en av våra öppna trädgårdar.

 

 

Wålstedts Gård i Dala-Floda

Hagen 13, Dala-Floda, tfn 070-78 66 380

V har en trädgård under uppbyggnad samt snittblomsodling för självplock. Vi har också lantbruk med inriktning ekologisk grönsaks- och potatisodling samt gårdsbutik och servering sommartid. Trädgården är öppen för besök samma tid som gårdsbutiken är öppen, eller efter överenskommelse. Se annnons i det tryckta programmet eller på hemsidan, www.walstedtsgard.se

Vägbeskrivning

 

Lördag 18 maj, kl 11-15

Peter Janises

Mårtenvägen 1, Mora tfn 070-99 98 824

Min trädgård ligger i Mora i zon 6. Det är en vanlig villaträdgård med lite gräsmatta och bäddar i kanterna. Jag har många olika växter och framför allt lökväxter så våren är den bästa tiden i min trädgård. Det är framför allt olika arter av lökväxter och inte så mycket av ståtliga tulpaner och så. Har även många stenpartiväxter och ett stort stenparti med lite olika miljöer. Här finns vad som händer och sker i min trädgård www.facebook.com/ peppestradgard. Vill man komma förbi en annan gång så är det bara att höra av sig och fråga. mail peppestradgard@gmail.com , tel 070-999 88 24

Vägbeskrivning

 

Tid och datum meddelas på kretsens facebooksida

Elisabeth och Michael Terler

Brunnsvägen 4, Smedjebacken, tfn 076-107 20 82

Välkomna till en försommarträdgård där rhododendron samsas med massor av barrväxter och en hel del magnolior. Vi huserar över 8000 m2 mark där bl a ett arboretum håller på att växa fram. Så här i slutet av maj och början av juni kommer det förhoppningsvis finnas både blommande magnolior och ”roddisar”. Ni är också välkomna att komma andra datum. Ring oss då och boka.

Vägbeskrivning

 

Söndag 26 maj kl 11-16

Ulla och Curt-Åke Eriksson

Gråkärrsvägen 22, Söderbärke tfn 076-031 31 51

Rhododendron och Magnolior har utökat trädgården i omfång och gräsmattan minskar. Sedan många år växer en mängd olika träd, buskar och perenner i denna stora trädgård och efter rundtur hoppas vi att kaffe och kaka ska smaka gott. Välkomna!

Vägbeskrivning

 

27-30 juni och 4-7 juli, kl 11-17

Annelie Jämte

Lönnvägen 4, 785 62 Djurmo, tfn 073-828 89 84

Konst&Trädgård@Jämte Konstutställning i en inspirerande trädgårdsmiljö med bl.a. skulpturer, etageplanteringar, växthus, stenmurar, bäck och dammar och trädgårdscafé med enklare fika. Mer information om konstutställare och öppettider finns på hemsidan annelie.jamte.com eller facebook /Instagram @jamtekonstotradgard. Välkomna!

Vägbeskrivning

 

Söndag 30 juni, kl 10-17

Anette Persson

Solbergaleden 7, Torsåker tfn 076-795 77 80

Trädgården har byggts upp med hänsyn till sekelskifteshuset. Träd och buskar skapar många trädgårdsrum till en romantisk trädgård med över 50 olika rosor, många clematis och perenner. Bilder finns på instagram@anette.solbacken Försäljning av plantor och fika. Vill du komma en annan gång så hör av dig på ovanstående telefonnummer. Välkommen!

Vägbeskrivning

 

Söndag 30 juni, kl 11-17

Anna Björndahl-Hjortek

Näckrosvägen 20, Ludvika, tfn 076-813 05 85

I bostadsrättsföreningen Stensveden ligger min trädgård, vackert belägen vid en sjö. Gräsmattan togs bort för snart 12 år sen och har ersatts av perenner, träd och buskar. Många växter från vänner frodas och får breda ut sig efter de grusade och stensatta gångarna. Lust, mångfald och många viloplatser gäller här. Kaffe, hembakat bröd och plantor till försäljning.

Vägbeskrivning

 

Söndag 7 juli kl 12-18

Karin Håkansson

Grönsinkavägen 44, 77468 Horndal, tfn 070-540 44 19

Trädgården sluttar ned mot sjön Rossen i Horndal vid Fornbyklints fot. Det finns källor och bäckar som rinner på ömse sidor om tomten. Mossklädda stenar och stigar fanns där jag anlagt min trädgård under snart 20 år. Växterna har många gånger fått finna sina rätta ställen och några har inte trivts eftersom vi bor i zon 5. Jag har strävat efter att göra en plats för humlor, bin, fåglar, småkryp och för oss själva. Välkomna!

Vägbeskrivning